Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2010 18:32 - Турска му работа
Автор: kocmo Категория: Туризъм   
Прочетен: 1279 Коментари: 0 Гласове:
1



Преди няколко месеца в Турция беше открит оргомният аквариум Тюркуазоо . Той е един от най-големите в света като отстъпва само на този в Барселона и Атланта. Хубаво е, когато пари се вливат в нещо такова като подводен зоопарк, вместо в някоя дискотека, където 14-годишни деца ще ходят с приятели да се напиват и да правят глупости след това. Да се развива културното богатство е нещо, от което обществата като цяло имат нужда.
Хубава работа, ама турска работа. Как може, ми кажете, да се влеят толкова пари за направата на огромен аквариум в Истанбул, да направят и добре изглеждащ сайт, а да няма информация на никакъв друг език освен на турски?! При положение, че се надяват на голям интерес от страна на туристи от цял свят, си оставят съдържанието само на турски! Не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против турците и турския език, аз самата знам малко турски, който съм учила по собствено желание. Въпросът е, че това е голяма туристическа атракция, до информация, за която, нямаме реален достъп. Всички знаем, че и самата Турция не е малка и може би посетителите за момента им стигат, но, я, за минута да приемем, че съм някоя богата англичанка, любителка на морската фауна, искам да си пръсна парите някъде, а няма как да получа информацията, от която имам нужда?!
Доста от нас са се уверили, че превода, който предлага чичо Гугъл не винаги е това, което трябва, но, ако решим все пак да потърсим неговите услуги, за да преведем сайта и да схванем поне основната идея описанието на аквариума в Истанбул, това няма как да стане, защото за направата на сайта е използван флаш основно и няма как да се вземе само текста. Остава варианта да си инсталирате турски език за клавиатурата и собственоръчно да наберете текста, за да пробвате да го преведете с помощта на Гугъл, но както споменахме, резултатите не са каквото очакваме.
Мисля, че трябва изключително много трябва да искате да посетите това място, за да рискувате някак си на сляпо (т.е. на турски) да си купите билет за Турция и да посетите прословутия аквариум в Истанбул! Ако успеете да се доберете до там - носете снимки и разказвайте на чист български какво е било :)



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

Архив